Over

In november 1998 kwamen wij, een weduwe en een weduwnaar, mekaar tegen op een parking ergens  in West-Vlaanderen, halverwege onze beider woonplaatsen. Sindsdien hebben we samen heel wat weg afgelegd.

Na omzwervingen in Hongarije, Frankrijk, Spanje, Italië en Kreta hebben we, uiteindelijk, rust en kalmte gevonden in Zweden. Ergens in een klein dorpje in midden-Zweden.

Het wonder van de Zweedse natuur, onmetelijk groot en onwaarschijnlijk mooi, liet ons een aantal ons onbekende gevoelens kennen en ondergaan.

Daar hebben voor de eerste keer samen geweend toen we voor het allereerst in ons leven, het oorverdovend geluid van de stilte hoorden en wij, samen en elk voor zich, met onze eigen ik geconfronteerd werden.

Het werd ons duidelijk dat de innerlijke reis naar jezelf en de ontmoeting met diegenen die ons ontvallen waren daar – tussen de bossen, de wolken, de natuur – een aanvang kon nemen.

Zen zonder boeddhisme, godsgeloof zonder kerk, broederschap zonder kloosters. Onderdompelen in het rijk van de natuur, de oeroude voorvaderlijke wereld van de Keltische of Scandinavische leefwereld…

Dit is, hopelijk, het relaas van onze queeste.

6 Reacties op “Over

 1. wat een poësie. Bij het lezen een echt meebeleven.
  Rietje, Jones het gaat jullie daar echt goed.
  Het is mooi, jullie samenzijn in en door de natuur heen gelouterd worden tot een” echt bestaan” het stuk paradise lost is terug gevonden

 2. Wat een mooie site! Het zal, voor mij als nieuwkomer in blokschrijven, wel een paar jaar duren voordat ik tot een vergelijkbaar resultaat zal komen.

  • Ik heb het stukje over het moederdagskindje gelezen en ik weet heel zeker dat je heel snel een zeer mooie site zult hebben vol met fantastisch mooie verhalen. Ik vind dat je mooi schrijft. Woon je ook in Zweden ?
   Veel succes met je blog.

   • Dank je voor het compliment. Nee, ik woon in Rhenen – Nederland.

Anrwoord

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.